Vesti - Letnji kamp 03.12.2010.

U letnjim mesecima školskoj deci i omladini nudi se vrlo malo kulturnih i obrazovnih sadržaja i mogućnosti za osmišljavanje slobodnog vremena koje u ovom periodu imaju veoma mnogo. 
S obzirom na vaspitno-obrazovnu funkciju škole i iznete činjenice, Osnovna škola ''Sveti Sava'' iz Kikinde planira da organizuje Letnju školu u vidu dvanaestodnevnih kurseva iz različitih nastavnih i vannastavnih oblasti, u okviru kojih bi učenici osnovnih škola naše opštine imali priliku da, na drugačiji način, prodube i prošire svoja znanja, veštine i umenja, da se upoznaju i druže. Kurseve su osmislili i vodiće ih profesori i nastavnici naše škole. 

Projekat podržavaju Lokalna samouprava Kikinda, Pokrajinski sekreterijat za obrazovanje i kulturu i OŠ ''Sveti Sava''.

Letnja škola će se realizovati u periodu od 28. Juna do 11. jula 2011. godine (svakog dana sem nedelje) u vremenu od 9 do 17 časova.

Dnevni ritam Letnjeg kampa: 
  • primarna aktivnost (kurs) od 09 do 13 časova. 
  • ručak – 13.30 – 14.30 časova. 
  • sekundarna aktivnost 15 – 17 čas. ili slobodne aktivnosti 15 – 17 čas.
 

Vesti - Shankar's International Childrens Competition 03.12.2010.

Shankar's International Childrens Competition

2006. godine naša učenica Antonina Brdarić tada dvanaestogodišnjakinja osvojila je nagradu na ovom internacionalnom takmičenju za literarni rad "Doživljaji mačka Ivice"

Šankar, čuveni indijski karikaturista, objavio je 1949. u svom časopisu takmičarski konkurs za decu u crtanju i pisanju. učestvovalo je oko 1000 dece od 5 do 16 godina.

Tokom ledeće godine, otvoren je konkurs i za decu drugih zemalja. tako je nastalo Šankarovo međunarodno dečije umetničko takmičenje. 13 zemalja se uključilo, a tokom narednih pedeset godina taj broj se povećao na više od 135 zemalja. Međunarodni žiri daje nagradu zlatna medalja predsednika Indije za najbolji crtež, a nagradu Šankaraova zlatna medalja za najbolji pisani sastav. Dodeli nagrada prisustvuju i indijski predsednik i predsednik vlade, a čitavu svečanost vode deca u školskim uniformama.

Nagrađeni radovi objavljeni su u knjizi Šankarov dečiji umetnički broj koji slavi 57. godinu takmičenja. Svaki nagrađeni učesnikj dobija besplatan primerak ovog izdanja, ali on je dostupan i svim ostalim učesnicima.
http://www.childrensbooktrust.com/writing.htm
 

Vesti - Osnovno obrazovanje odraslih 02.12.2010

ŠKOLA ZA OSNOVNO OBRAZOVANJE ODRASLIH

U našoj školi, od školske 1993-94 godine. radi škola za odrasle. Osnovno obrazovanje u njoj je završilo oko 150 učenika, starijih od 15 godina, što je i jedini uslov za upis.Nastava se odvija u prostorijama škole, u popodnevnim i večernjim časovima, po programu za osnovno obrazovanje odraslih, propisanim od Ministarstva prosvete R. Srbije. U realizaciji nastave angažovani su naši nastavnici 

Za godinu dana polaznici imaju mogućnost da zavše dva razreda (I-II,III-IV,V-VI,VII-VIII) . Za učenike od I-IV razreda ne organizuje se nastava, već konsultacije sa nastavnicima i završavanje razreda putem polaganja razrednih ispita.

Učenici od V do VIII razreda imaju dve mogućnosti: 
  1. Završavanje razreda putem redovnog pohađanja nastave.
  2. Za polaznike koji su zaposleni i nemaju mogućnosti da prisustvuju nastavi omogućeno je završavanje razreda putem polaganja razrednih ispita.
Upis u V, odnosno VII razred, obavlja se krajem avgusta, a nastava traje 17 nedelja, od septembra do januara. Upis u VI, odnosno VIII razred, obavlja se krajem januara, a nastava traje takođe 17 nedelja, od februara do juna.

Naslovi.net vesti

 

Vreme i kursna lista

Nije moguće pronaći URL specifikacija gadgeta

Time your clock